Populaire sport

Het laatste Open Moment stond in het teken van sport… Een zeer populaire en gevolgde sport.

Nee, dan hebben we het niet over de Jupiler pro League, voetbal, dan hebben we het over DARTS, dat enorm aan populariteit heeft gewonnen in België na de vele overwinningen van onze eigen Dancing Dimi.

Laat het toeval nu zijn dat ook in ons Regenboog pop-up Café Bagatel er enkele dartsploegen actief zijn. We zien ze vaak aan het werk tijdens onze activiteiten en vaak hebben we gekeken naar hun wedstrijden.

En ja, soms kijken ze ook terwijl we aan het gooien zijn onder ons, tijdens een Open Moment of een eetdag (ze hebben veel van die eetdagen in Bagatel 😉 )

Één van de vaste darters in Bagatel, Theo, vond het dan ook een geweldig idee om een vriendschappelijk wedstrijd te spelen tussen Bagatel en OGWA. En als je weet wat voor een hanen er in OGWA rondlopen, dan weet je vast wel wat ons antwoord was…

Challenge_accepted!

Zo gebeurde het dus dat we met een ploeg van 4, aangevuld met de altijd sympathieke en charmante Monique, ten tonele verschenen op het Open Moment van vrijdag 15 juli.

Voor Bagatel trokken ten strijde de moedige strijders Niki, Theo, Hubert, René en Eddy, terwijl voor OGWA Tom, Bert, Joris, Andy en dus Monique er klaar voor waren.

Er werd gestart met 5 enkel spelen, waarin telkens een speler van Bagatel het opnam tegen een speler van OGWA.

De spannende en lange legs, zorgden voor een eerste tussenstand na deze 5 wedstrijden. En geloof het of niet, OGWA stond aan de leiding met 2-3.

Snel een drankje en klaarmaken voor de 2de fase van deze wedstrijd… De dubbels…

Hier nemen telkens twee spelers van Bagatel het op tegen twee van OGWA. Gelukkig werden er ook hapjes voorzien door Bagatel tijdens deze ronde, want geloof me… de spanning was te snijden…

Bij elke wedstrijd (ook bij de enkels trouwens), moest er geëindigd worden met een Masterworp (lees: je moet uitgooien met een dubbel of trippel worp). Dit is niet altijd makkelijk als je niet dagelijks oefenen kan zoals onze Dancing Dimi. Maar wie niet waagt…

Beide dubbels werden gewonnen door OGWA, met enkele fantastische Masterworpen!

Daardoor was de tussenstand na de 2de fase op 2-5 voor OGWA.

En ook in de laatste fase werden er opnieuw 5 enkels gespeeld. Patrick was de invaller voor Bagatel, maar hij kon het tij niet keren voor Bagatel. Hij moest helaas het onderspit delven tegen Andy.

OGWA had zich letterlijk en figuurlijk in deze wedstrijd gesmeten, alles gegeven en totaal onverwacht gewonnen.

Merci Monique

Maar we moeten er wel voor alle duidelijkheid bijzeggen dat dit alles niet mogelijk was geweest zonder de geweldige, formidabele en machtige Monique, die elke wedstrijd die ze gespeeld heeft, onverschrokken heeft gewonnen.

En zeker ook onze hartverwarmende dank aan de darters van Bagatel, voor deze vriendschappelijke wedstrijd. Het was absolute fun om te doen en we kijken al uit naar de terugwedstrijd.

Maar wees gewaarschuwd! We zijn volop aan het oefenen!

Wil jij ook graag meespelen de volgende keer? Durf jij het aan om tegen de darters van Bagatel in de vuurlinie te staan? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief via www.OGWA.be

With Love,

OGWA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.