Partners

Ben je benieuwd met wie OGWA een samenwerking heeft, hier vindt u de partners terug.

Stad Genk

logo Stad Genk

heeft aandacht voor holebi’s en transgenders omdat de stad streeft naar gelijke kansen voor iedereen. Daarnaast ook een stad waar diversiteit, in al zijn vormen, als een troef wordt beleefd.

Bovendien is Stad Genk een van de eerste en een van de weinige Vlaamse steden met een gelijke kansenbeleid?

Unia

logo unia

het Interfederaal Gelijkekansencentrum, is een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevorderen in België. Desondanks bestaat discriminatie op basis van seksuele geaardheid nog steeds. Op grond van deze vaststelling vindt OGWA het heel belangrijk om dit te blijven aankaarten. Heb je vragen over discriminatie of wil je iets melden, dan kan je terecht bij Unia

Het Regenbooghuis Limburg

logo regenbooghuis

de koepelorganisatie van de Limburgse holebi- en transgenderverenigingen. Regenbooghuis Limburg is ook de fysieke locatie waar alle verenigingen terecht kunnen voor hun activiteiten. Kortom hier kunnen holebi’s, transgenders en sympathisanten elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. Sinds 6 oktober 2012 zitten we in de binnenstad van Hasselt. het komt erop neer dat het Regenbooghuis Limburg een ‘open huis’ is. Iedereen is er welkom.

Cavaria

logo cavaria

De missie van Çavaria luidt als volgt: Çavaria inspireert, stimuleert en ondersteunt verenigingen en individuen die opkomen voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit. Niet alleen streeft ze het welzijn na maar ook komt ze op voor de rechten van LGBTQIA+-community in alle aspecten van het dagelijkse leven.

Lumi

logo lumi

is een initiatief van çavaria. Het is een onthaal- en infolijn, om die reden kan je hier terecht met al je vragen over LGBT-kwesties of je verhaal doen.

Wel Jong Niet Hetero

logo wel jong niet hetero

is een Belgische jongerenorganisatie voor Vlaamse en Brusselse LGBT’ers. Ze werd op 31 december 2002 erkend door de Vlaamse Gemeenschap als landelijk jeugdwerk.

1813, zelfmoordlijn

logo 1813 zelfmoorlijn

Ken je iemand die aan zelfmoord denkt? Vang je signalen of zelfmoordgedachten op van iemand? Negeer ze niet, er zijn manieren waarop je kan helpen.

Paars

logo Paars

Met de PAARS-campagne roepen we iedereen op school en in het jeugdwerk op om op 17 mei, de internationale dag tegen homo- en transfobie, de kleur PAARS te dragen, om zo te tonen dat iedereen erbij hoort en zichzelf mag zijn. De kleur PAARS komt uit de regenboogvlag en symboliseert kracht en moed die je nodig hebt om op te komen voor jezelf en te zijn wie je bent.