regenboogpotloden

Wat doen we

OGWA, Ook Genks Wel Anders, bestaat uit vrijwilligers die de LGBTQIA+ rechten verdedigen.  De dienst Diversiteit van de Stad Genk ondersteunt hen.

Om de lgbtgia+ rechten in verschillende aspecten te kunnen behandelen in de juiste context en vorm hebben ze beslist om werkgroepen te maken.

Ten eerste hebben we de werkgroep “scholenwerking” en ten tweede de werkgroep “activiteiten”.

Scholenwerking.

De werkgroep “scholenwerking”  smeedt vooral een band met de middelbare scholen binnen Genk.

We vinden het belangrijk dat ze in de klas over gender en diversiteit spreken, zodat leerlingen het niet langer vreemd moeten vinden.

We merken dat de scholen het nut ervan inzien en vorming vragen en geven.

Weet je dat “homo” het meest gebruikte scheldwoord is, zonder dat erover nagedacht wordt wat voor impact dit kan hebben op het welbevinden?

Zo is onze scholenkoffer een project waar we hard aan werken.

Activiteiten

De werkgroep “activiteiten”  is verantwoordelijk voor het organiseren van onze activiteiten, die plaatsvinden doorheen het jaar en zet zich in om van al onze activiteiten een geweldige ervaring te maken.

We zorgen voor de planning, organisatie en uitvoering van de verschillende projecten die doorheen het jaar op het programma staan.

Bekijk ons regenboogzebrapad op de Dieplaan, ter hoogte van het stadhuis!

Verder werken we ook aan de bekendheid van OGWA in Genk en daarbuiten. We leggen contacten met andere organisaties en verenigingen, zoals bijvoorbeeld Cavaria en het Regenbooghuis Limburg.

Enkele voorbeelden:

  • Elke eerste woensdag en elke derde vrijdag van de maand houden we een open moment. Dit in Café Bagatel, Zandoerstraat 6, 3600 Genk. Hier kan je terecht voor een babbel, een spelletje, een dansje… We hopen je daar snel te zien.
  • Kerstkaraoke
  • Knuffelactie ergens in Genk
  • Verschillende activiteiten tijdens IDAHOT (17/5)

Neem zeker af en toe een kijkje in onze kalender, zodat je geen enkele activiteit moet missen!