OGWA’s filmavond nam ons mee naar een eindejaarsbal  met de film “The Prom”

Op 23 november was het zover. Na de succesvolle eerste editie van de filmavond in het kader van het holebifilmfestival organiseerde OGWA ook dit jaar weer een geslaagde filmavond. 

De eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het WK hield de filmfanaten niet tegen om te komen genieten van een luchtige film met een LGBTI-thema. 

Een eindejaarsbal is het evenement voor laatstejaarsstudenten. De film ‘The Prom’ toont echter dat het niet evident is om als andersgeaarde met je partner naar dat bal te komen. Wanneer een aantal theatersterren voor de lesbische Emma opkomen, leidt dat tot hilarische, maar ook emotionele taferelen met een lach en een traan tot gevolg bij het aanwezige publiek.

Na de ontvangst van de gasten stak onze schepen Anniek Nagels van wal met haar gekende enthousiasme. Ze verwees naar de actualiteit met het trieste nieuws uit Qatar over het verbod van de One Love-kapiteinsband. Ze was opgetogen dat heel wat mensen kozen voor de film om op die manier een statement te maken door het voetbal waar regenbogen verboden zijn links te laten liggen om te laten zien dat we ons niet laten doen en er voor elkaar zijn bij onze Regenbooggemeenschap. Na een selfie met de schepen en alle aanwezigen waren we vertrokken voor een film van 2 u. en 12 minuten. We hoorden links en rechts een lach. 

Smaken verschillen

Na de film hebben gehoord dat een aantal aanwezigen ook een traantje hebben weggepinkt. Met een goed gevoel na een film met een mooi einde verlieten ze allemaal de Genkse Stadsschouwburg. Neen hoor. Ze gingen niet huiswaarts om naar de samenvatting van het voetbal te gaan kijken, maar ze praatten na over de film met een drankje en de nodige versnaperingen.

De meningen over de film waren verdeeld en het OGWA-team neemt de feedback mee voor de filmavond van 2023. We hoorden bij alle aanwezigen dat ze een toffe avond hadden met toffe gelijkgestemde mensen en dat ze in 2023 weer op de afspraak gaan zijn. 

Om middernacht trok ook het OGWA-team huiswaarts met voldoening en met veel zin om te brainstormen over activiteiten om gezellige momenten te beleven. OGWA dankt jullie voor jullie aanwezigheid en we zien jullie graag terug op onze volgende activiteiten.

OGWA zet zich in voor jullie

Heb je de smaak te pakken na de filmavond en wil je meer weten over de volgende activiteiten, hou dan onze website in de gaten! 

Wanneer je je nog niet hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief, aarzel dan niet om dat te doen en ontvang maandelijks een update van de voorgaande en de komende activiteiten!

Wil je graag deel uitmaken van het OGWA-team en met deze enthousiaste bende brainstormen over activiteiten en mogelijkheden om van Genk nog meer een regenboogstad te maken, laat ons dat zeker en vast weten! We zoeken nog uitbreiding van ons team.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.