Lichtjes, sfeer en vooral veel volk… Heel veel volk 😊

Kerst is de periode dat we allemaal zin krijgen in glühwein, warme chocolade en kerstversiering… En waar beter om dit te proeven, ruiken en ervaren? Juist, de kerstmarkt van het ludieke Keulen, of moet ik zeggen kerstmarkten!

Met een man of dertig trok OGWA erop uit met de bus. Met een RomCom voor onderweg, was de trip zo gepasseerd. En al snel stapten we de bus uit om de sfeer op te snuiven op de verschillende locaties doorheen de stad. Gevuld met kerstlampjes, versieringen en muziek, de geur van warme wijn, eierpunch en allerlei lekkere gerechten, versierde gevels gaf de stad een feeërieke uitstraling .

OGWA op de bus naar de kerstmarkt in keulen 2022

En zo ook voor ons groepje van vijf. Avonturiers in een vreemde stad, overtuigd om zoveel mogelijk van het aanbod te proberen, te genieten, …

Gelegen aan de Rijn, is deze Duitse metropool ideaal voor het struinen door straten en langs de kade, zeker als het met een beker wijn of een lekkere bratwurst in de hand is. Het is er druk, soms zelfs te druk, maar iedereen is relaxed, vrolijk.

Uiteindelijk ga je niet enkel naar daar om te kijken, maar wil je toch een herinnering mee naar huis nemen. Zo zijn er prachtige ponpon-mutsen en een kaarsenhouder gekocht.

andy met kerstmuts op de kerstmarkt in Keulen 2022

Een tweede groepje van vijf met onder andere de deskundige OGWA-gids en Keulenkenner Andy doorkruiste samen met de OGWA-mama en drie andere OGWAatjes de gezellig drukke Kerstmarkten van Keulen. Ze schuimden van de ene Kerstmarkt naar de andere en ook zij konden niet weerstaan aan de heerlijke geuren.

Ze hielden dan ook halt voor een warme drank om de innerlijke mens te verwarmen en ook hun harten verwarmden ze door hun gezelschap en hun gesprekken. Na uren kuieren aan de Rijn en in de binnenstad waren een aantal van hen ‘Hangry’. Gelukkig stond het peperkoeken huisje van Hans en Grietje achter een etalage of het had eraan mogen geloven.

Het was geen sinecure om een restaurant te vinden. Heel wat mensen gingen op zoek naar de warmte. Het quintet gaf de hoop niet op en hun geduld werd beloond. Ze kwamen bij een gezellig restaurantje voor een overheerlijk diner met Duitse specialiteiten zoals Flammkuchen en schnitzel.

Maar aan alle mooie liedjes komt een einde, dus na verschillende uren van praten, lachen en genieten, worden we weer verwacht aan de bus, die opgewarmd klaar staat om ons veilig en wel, allemaal terug te brengen naar ons eigen landje.

Moe van de dag, voldaan van de lekkernijen en in de warmte van de bus, blijkt het moeilijk de ogen open te houden om het einde van de film te zien. En wanneer de ogen weer geopend worden, staan we weer op de parking van vertrek.

Wat een dag weer! Op naar de volgende!

Kerstmarkt Keulen 2022

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.