Ogwa op de 1 mei stoet

1 mei 2022, na de Covidperikelen kan de 1-mei stoet weer doorgaan. Ook OGWA doet weer mee.

Om 14 uur kwamen de OGWA-leden samen aan de parking van het stadhuis om zich klaar te maken voor de optocht. De ballonnenfee stond ons reeds op te wachten met haar volgeladen bestelwagen. Wanneer haar deuren open gingen, kwamen de ballonnen ons tegemoet.  “Hakuna Matata” dat was het gevoel dat we kregen met het goede weer. De leden kregen hun ballonnen en de bakfiets werd in de ballonnetjes gezet. Stilaan vertrokken we naar de startplaats, de Hooiplaats.

Groot was de verbazing als bleek dat we als eerste groep mochten starten. De bellemannen kwamen van heinde en ver al rinkelend aan. Burgemeester Wim Dries had veel lof over onze klederdracht. Ook minister Lydia Peeters feliciteerde ons met onze pracht en praal en plaatste een klein babbeltje met ons. De banner vonden we er een beetje saai uitzien, dus maakten we er 2 regenboogparaplu’s aan vast met ook een regenboogvlag. Dat was toch veel beter.

Jempie, de Genkse belleman riep de stoet in gang.

We hoorden veel Ohh’s en Ahh’s langs de weg. De 30.000 kijklustigen genoten van de pracht en praal van de regenboogkleuren. Ook onze leuze “Hakuna Matata” werd gesmaakt. Alleen had de stoetbegeleider het niet door. “Allez mannekes een beetje sneller” was blijkbaar haar leuze van de dag.

Na een klein uur waren we al aan het stadsplein. Daar mochten we ons tonen aan de VIP’s van de 1-mei stoet. De OGWA-leden liepen kris kras door elkaar en na een minuut gingen we op een lijn staan voor de VIP’s. Nu was voor hun ook ons leuze zichtbaar. Hakuna Matata!

Nu was het aan ons om de stoet te bezichtigen. Ook dit jaar waren er veel nationale en internationale groepen aanwezig om de bloemenmaand mei te eren. Ondertussen zagen we overal onze letter- en beestenballonnen verschijnen in het straatbeeld. Vele kinderen hebben we blij gemaakt met onze ballonnen, die we na de stoet hebben uitgedeeld.

Het was weer een gezellige stoet met een feeërieke sfeer. Op naar volgend jaar!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.