Regenboogbanken

Hoera, een nieuw regenboogelement in Genk!

In het Molenvijverpark kan je sinds vrijdag 11 februari twee regenboogbanken terugvinden tussen het Kozenhuisje en de vijver. De houten loungebanken in regenboogkleur werden ontworpen door leerlingen van BUSO De Richter. Het leuke aan deze banken is dat ze zo lang zijn dat de regenboog te kort was om ze helemaal in te kleuren. De leerlingen van De Richter kozen enkele kleuren uit, zich er niet van bewust dat deze kleuren hinten naar de vlag van biseksuelen en transgenders. Leuk hè? De leerlingen van De Richter waren trouwens ook aanwezig op de inhuldiging om hun werk met trots te bewonderen.

Verbinding tussen Stad Genk, OGWA en de leerlingen van BuSO De Richter

Vooraf vond er heel wat organisatie plaats om de banken te transporteren, plaatsen, verankeren en natuurlijk ook in te huldigen. De dag van de inhuldiging was er heel wat bewolking, al kwam er af en toe het zonnetje door. We riskeerde het om geen tent op te zetten voor de regen. Het waaide wel behoorlijk fel. Vlaggen waaiden regelmatig om en onbewaakte servetten vlogen de lucht in. Eenmaal we alles goed vast hadden gezet, kwamen de leerlingen van BUSO De Richter al in de verte aanwandelen. De laatste regenboogcupcakes en drankjes werden klaargezet toen mevrouw de Schepen, Anniek Nagels, aankwam. Ze mengde zich meteen onder de jeugd met vuistbegroetingen. Vanuit alle richtingen kwamen er mensen toe. Ik herkende enkele leden van OGWA, maar leerde ook enkele nieuwe leden kennen die ik nog niet gezien had op een open moment. Er hing een gezellige sfeer, zelfs met coronamaatregels zoals afstand en mondmasker.

Een beetje geschiedenis

Het werd stilaan tijd om de regenboogbanken in te huldigen. De natuur wilde ook meedoen aan de inhuldiging en waaide met een windstoot een regenboogvlag om, net voor de Schepen. Gelukkig zonder verwondingen of kleerscheuren.  Schepen Anniek Nagels huldigde de banken in met twee mooie verhalen over Emile Van Doren en Armand Maclot. “Maclot kwam hier altijd op dit specifieke plekje om zijn favoriete landschap te schilderen, de Molenvijver. Nu wordt dit plekje vereeuwigd door deze regenboogbanken.” Daarna werd het regenbooglint doorgeknipt door de Schepen samen met een leerling van BUSO De Richter om de banken officieel te verwelkomen in het Molenvijverpark. Er volgde heel wat fotomomenten met de Schepen, de leerlingen van De Richter en onze webmaster Andy moest ook op de foto. Er volgden nog enkele interviews met de Schepen en een radio-interview met de leerlingen van De Richter.

Cupcakes vol kleuren

Dan was het tijd om te smullen van de regenboogcupcakes, zelfgemaakt door Anneleen, één van de OGWA-leden! Een culinair bedankje voor de bakker. Samen met wat zoets en wat fris konden we de mooie banken bewonderen en uittesten. Ze lagen best comfortabel met een mooi zicht op de vijver. Ik vind het zo fijn dat dit een plaatsje symboliseert voor iedereen. Zo’n romantisch plekje helemaal in de (regenboog) verf gezet!

#regenboogingenk

Wanneer je dit weekend de regenboogbanken opzoekt en er even op lounget neem dan een foto (met je geliefde) en deel hem op je social-media met #regenboogingenk om te laten zien dat jij achter ‘liefde voor iedereen’ staat.

Verslaggever: Louise C

14/02/2022

Verschenen Persberichten

Logo Radio 2logo nieuwsbladLogo HBvLLogo VRT

Verschenen Filmpjes

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.