Paaswandeling 2022

OGWA’s Paaswandeling

Pasen was nog nooit zo kleurrijk

Na een regenachtige week waren de weergoden OGWA goedgezind bij de derde editie van Ogwa’s Paaswandeling.

Het Genkse Heempark was de place-to-be voor de start van een tocht van acht kilometer langs de Genkse natuurpracht. De startlocatie was voor de gelegenheid gehuld in alle kleuren van de regenboog. Het toverde onmiddellijk een glimlach op het gezicht van elke voorbijganger en wandelaar.

Om tien uur stipt kwamen de eerste wandelaars met veel enthousiasme zich inschrijven. Met de vragenlijst, een flesje water, een appel en een wafel begonnen ze aan hun tocht op verkenning in de Genkse bossen en het prachtige Kattenvennen, dat deel uitmaakt van Nationaal Park Hoge Kempen en heel wat moois in petto heeft. Onderweg hielden ze hun ogen goed open om geen vraag te missen en om te genieten van het prachtige landschap. De competitiviteit was groot. Iedereen wou de bon van de stad Genk winnen. Ze gaven dan ook allemaal het beste van zichzelf.

De tocht leidde hen van de Dry Slope in Kattevennen, naar de Cosmodrome met onderweg interessante weetjes, de mannetjes van de Stokkemanroute om te eindigen in het Molenvijverpark om een glimp van onze regenboogbanken op te vangen.

Moe, maar voldaan kwamen ze weer aan bij het Heempark.

Mooimakers

OGWA trekt ook de kaart van het milieu en schreef zich in voor Mooimakers.  Een aantal wandelaars gingen met een hesje, handschoenen, een vuilniszak en een grijptang op pad om tijdens de wandeling zwerfvuil op te ruimen. Dat waren voor hen twee vliegen in één klap. Ze maakten hun geliefde Genk mooier en ze genoten van een wandeling in een lentezonnetje. Meer hoeft dat niet te zijn om een geslaagde dag te hebben. Bedankt om jullie handen uit de mouwen te steken!

Tijdens Ogwa’s Paaswandeling hebben Bart, Toon, Veerle, Axl en Koen vuilzakken, handschoenen en grijpers meegenomen. Met volle moed startten ze aan de wandeling. Toen ze terug aankwamen aan het Heempark, waren we zeer aangenaam verrast. De groep had maar liefst 4 zakken gevuld met zwerfvuil. Daarom wil OGWA die groep bedanken met een consumptiekaart van ons pop-upcafé Bagatel.

We kregen nog hoog bezoek. Onze burgemeester Wim Dries vereerde ons op een bezoekje. Dat stemde ons gelukkig. Zijn bezoek stak ons een hart onder de riem. Zijn aanwezigheid bewijst dat het voor de burgemeester belangrijk is dat in Genk iedereen zichzelf mag zijn.

Wij van OGWA hebben een toffe dag achter de rug. We hebben uit de reacties, die we bij de wandelaars hebben kunnen sprokkelen, kunnen afleiden dat ze vandaag hebben genoten.

We willen alle aanwezigen bedanken en we hopen jullie weer te mogen ontmoeten op één van onze volgende activiteiten.

Ben je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief en proeft de Paaswandeling naar meer, aarzel dan niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief met de laatste weetjes en update over de volgende activiteiten!

Om af te sluiten hebben we nog een primeur. Volgend jaar hebben we weer een Paaswandeling en we hopen dat jullie met hetzelfde enthousiasme komen wandelen.

Vrolijk Pasen en tot binnenkort!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.