OGWA tovert een regenboog in de Genkse lucht

Het weer was geen spelbreker. Integendeel, we kregen een zonnige dag. OGWA kan en mag op dat evenement van het jaar niet ontbreken. De oproep van OGWA om in groten getale naar Genk te komen om de regenbooggedachte in het daglicht te plaatsen is dan ook niet in dovemansoren gevallen. Uitgedost in één van de kleuren van de regenboog vielen we van mijlenver op. 

We bleven niet onopgemerkt bij de burgemeester en zelfs een minister van de Vlaamse regering was onze kleurrijke bende niet ontgaan. De zon kreeg het gezelschap van de regenboog die OGWA toverde in de Genkse straten.

  OGWA draagt de boodschap ‘Love is love’ naar voor

Met onze twee bakfietsen versierd met ballonnen, met ballonnenhoedjes op ons hoofd en stokken met kleurrijke ballonnen trokken we door de Genkse straten. We voelden sympathie bij de aanwezige toeschouwers en het opstijgende applaus bevestigde de appreciatie voor onze boodschap.

In Genk kan en mag iedereen zichzelf zijn. Schepen Anniek Nagels was ook van de partij om onze rangen te vervolledigen. Ze liet de boodschap om in een felle kleur te komen niet onbeantwoord. Ze daagde op met haar in Genk gekende fuchsiakleur.

Onder het motto ‘Wie het luidst roept, wint’

Hoe meer meters de O-parade vorderde, hoe meer decibels weerklonken. Een aantal meestappers van onze groep namen het voortouw en namen de toeschouwers mee op hun positieve vibes. Hun aanstekelijk enthousiasme zorgde ervoor dat de toeschouwers ons begroetten met hun gejuich.

Wanneer we op het Stadsplein kwamen, naderde de apotheose. We kregen een vrij podium voor de viptribune. Dat was een unieke kans om te tonen wie we zijn en waarvoor we staan. Het was ook het uitgelezen moment om aan de buitenwereld te laten zien dat we zijn zoals iedereen. Met veel toeters en bellen grepen we de kans en het viel in de smaak van de tribunezitters en de duizenden aanwezigen.

Meimaand topmaand

Het was weer een topdag waarop we heel wat nieuwe mensen hebben mogen leren kennen. Ze hebben ons beloofd om nog naar onze activiteiten te komen om nog meer toffe momenten te beleven. Geprikkeld en zin in meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele activiteit!

Wist je dat de maand mei onze topmaand is? IDAHOT staat voor de deur en we hebben een mooi programma in petto. Jullie vinden dat programma terug op onze website en onze socials. We geven het startshot op 15 mei voor een week in het teken van ‘Love is love’.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.