Jaaroverzicht 2022

Jaaroverzicht 2022

Een jaaroverzicht 2022 ? Ook OGWA ontsnapt er niet aan. We blikken terug op het jaar 2022.

Maar eerst wensen we al onze leden een gezond 2023.

We hopen ook dat de maatschappij weer een stap dichterbij is met het aanvaarden van alle diversiteit in de wereld. Ook dit jaar gaat OGWA zijn steentje erbij toedragen.

jaaroverzicht 2022

Regenboogbanken

De regegenboogbanken aan de molenvijvers

Maand februari, de Molenvijvers in Genk zijn twee banken rijker. Deze kleurrijke regenboogbanken zijn een creatie van BuSo De Richter en OGWA. De banken zijn op een strategische plaats gezet, google maar eens naar Emile Van Doren en Armand Maclot. “Maclot kwam hier altijd op dit specifieke plekje om zijn favoriete landschap te schilderen, de Molenvijver. Nu wordt dit plekje vereeuwigd door deze regenboogbanken.” citaat van eerste schepen Anniek Nagels.

Love, Simon – Filmavond

Na de vorige film hadden we positieve reacties. Dus besloten we om een extra filmavond in te lassen. Onze keuze was gevallen op de film “Love, simon” een wat als film op zijn Amerikaans. De sfeer in de zaal was goed en het geeft altijd een fijn gevoel als je mensen hoort lachen, schrikken, ziet meeknikken op de verschillende gebeurtenissen.

hartverwarmende filmavond

Paaswandeling

OGWA organiseerde voor de derde maal een Paaswandeling.

gekleurde kuikentjes Ogwa's paaswandeling

Het Genkse Heempark was de place-to-be voor de start van een tocht van acht kilometer langs de Genkse natuurpracht. De startlocatie was voor de gelegenheid gehuld in alle kleuren van de regenboog. Het toverde onmiddellijk een glimlach op het gezicht van elke voorbijganger en wandelaar.

1 mei stoet

We hoorden veel Ohh’s en Ahh’s langs de weg. De 30.000 kijklustigen genoten van de pracht en praal van de regenboogkleuren. Ook onze leuze “Hakuna Matata” werd gesmaakt.

de belleman opent de 1-meistoet

IDAHOT 2022

In ons jaaroverzicht 2022 mag zeker 17 mei niet vergeten worden of alleszins toch niet de week rond deze belangrijke datum.

De Internationale dag tegen homo- en transfobie is de dag waar we als vereniging naar uitkijken. 17 mei is de dag waar OGWA naar toeleeft.

Trouwstoet

Jaaroverzicht 2022 trouwstoet

We gaven op 12 mei de aftrap met een trouwstoet.  Heel wat koppels en leden van OGWA beantwoordden onze oproep om hun officieus ja-woord te geven op het Genkse Stadsplein.

Fototentoonstelling ‘Iedereen Anders … En dan?’

We namen de aanwezigen mee naar de foyer van de stadsschouwburg voor de feestelijke opening van onze fototentoonstelling ‘Iedereen Anders … En dan?’ in samenwerking met Zwiep.

Picknick aan de Molenvijvers

We schrijven 17 mei op de kalender.  De Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, kortom IDAHOT.

We organiseerden op die dag een picknick in de nabijheid van ons tweede regenboogelement, de regenboogbanken in het Genkse Molenvijverpark.

“Flee” Waargebeurd verhaal met de nodige emoties.

De week ging met rasse schreden naar het hoogtepunt met onze filmavond in samenwerking met Mooov op 19 mei in de Genkse Euroscoop.

Filmavond Flee

Karaoke-avond

Het was een vermoeiende week, maar allen hadden nog energie gespaard om de week af te sluiten met een swingende avond in ons regenboogcafé. De massale opkomst verwarmde onze harten. Heel wat aanwezigen smeerden hun keel en gaven het beste van zichzelf.

Leerrijke gesprekken met jongeren en sensibilisering op Genkse scholen

De rode draad van de week was het bezoek van medewerkers van de Genkse afdeling diversiteit en OGWA-leden aan de Genkse middelbare scholen om het thema van holebi’s en transgenders onder de aandacht te brengen.

We zijn nu al aangekomen aan de helft van ons jaaroverzicht 2022. We gaan verder met een internationale kennismaking 

Racing Pride en Discovery Sports

jaaroverzicht 2022 Racing Pride

Op uitnodiging van Discovery Sports en Racing Pride was een delegatie van het Regenbooghuis Limburg (RHL) en OGWA aanwezig op zondag 10 juli op de Electric Touring Car Worldcup op het circuit van Zolder.

Dartavond OGWA vs BAGATEL

Het Open Moment stond in het teken van sport… Een zeer populaire en gevolgde sport.

Nee, dan hebben we het niet over de Jupiler pro League, voetbal, dan hebben we het over DARTS, dat enorm aan populariteit heeft gewonnen in België na de vele overwinningen van onze eigen Dancing Dimi.

het winnend ogwa-team op de dartavond

The Summer of ‘22

Phantasialand The summer of '22

OGWA in Phantasialand op 21 juli 2022, een Nationale Feestdag om nooit te vergeten.

Vroeg in de ochtend stapten we met z’n negenen in de auto, klaar voor het avontuur. Na enkele dagen van tropische hitte, hoorde je niemand klagen over de wolken en het frisse windje.

Levensloop

24 uur bewegen

Onder het motto 24 uur bewegen tegen kanker zette OGWA samen met Rainbow4Hope en het Forum Samenleven in Diversiteit letterlijk hun beste beentje voor op de zesde editie van Levensloop Genk, de solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker.

logo Levensloop Genk 2022
Poster The Prom

OGWA’s filmavond nam ons mee naar een eindejaarsbal met de film “The Prom”

Op 23 november was het zover. Na de succesvolle eerste editie van de filmavond in het kader van het holebifilmfestival organiseerde OGWA ook dit jaar weer een geslaagde filmavond.

Kerstmarkt Keulen

Met een man of dertig trok OGWA erop uit met de bus. Met een RomCom voor onderweg, was de trip zo gepasseerd. En al snel stapten we de bus uit om de sfeer op te snuiven op de verschillende locaties doorheen de stad. Gevuld met kerstlampjes, versieringen en muziek, de geur van warme wijn, eierpunch en allerlei lekkere gerechten, versierde gevels gaf de stad een feeërieke uitstraling .

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.